AB Bröderna Forslunds

Typ av person

Juridisk person

Efternamn

AB Bröderna Forslunds

Alternativt namn1

Bröderna Forslunds Automobilaffär

Hem land

Sverige

Hem län

Västerbotten

Hem kommun

Skellefteå

Hem socken

Skellefteå

Hem ort

Skellefteå

Födelse ort

Ostvik

Anmärkning

Bröderna Forslunds Automobilaffär startades av de tre bröderna Johan, Per och Oscar Forslund i Ostvik i början av 1920-talet.

Från denna kärnverksamhet avknoppades efterhand dels en filial i Örnsköldsvik, senare flyttad till Gävle under namnet Forslunds Motor AB dels en mekanisk verkstad, Fabriks AB Forslund & Co, för den utökade tillverkningen av tippflak för lastbilar. Den senare verksamheten förändrades efterhand till det företag som hette Hydrauto.

"/.../ Bröderna Forslund, som utvecklades till ett av de ledande bilförsäljnings- och verkstadsföretagen i bygden under efterkrigstiden. Bröderna Forslund fick under en tid ta hand om lastbildtransporerna av malmen."
Danell, Torbjörn: Entreprenöskap i industrialismens gränsområde?. Umeå studies in economic history nr 24/200. s 129.
http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:617074/FULLTEXT02.pdf

AB Bröderna Forslund o co ,FOCO, grundat 1945. 1967 gick man samman med HIAB (Hydrauliska Industrier AB) till HIAB-FOCO. https://sv.wikipedia.org/wiki/Hiab

Forslunds hemsida 2021:
"Välkommen till Forslunds i Skellefteå. Vår slogan, ”Med allt för din bil” har följt företaget så långt bak i tiden vi kunnat se. Hos oss kan du Tanka, Tvätta, vi har verkstäder och reservdelar, kort sagt: ”Allt för Din bil!” Välkommen till oss på Tjärnvägen 7, Skellefteå!" https://forslunds.se/

Kommentarer

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!