Ishockey

Bild som illustrerar objekt c61-336822
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Beskrivning: Skotträning på dansbanan. Ishockey består icke av skridskoåkning allena. Så var tränar man skott, när man saknar is? Jo, på en dansbana! Pressen var på plats även i folkparken. Norra Västerbotten, 8 september 1956:
"Puckträningen har kommit igång på allvar trots att det ännu är bara september. AIK:s allsvenska puckare håller till med sin skjutträning på dansbanan i Folkets Park. Det är från vänster Kalle Hedlund (nyförvärv frän Rönnskär), Harry Granberg och Olle Larsson, som skjuter pucken från masoniteskivor. Mottagare är juniormålvakten Rolf Degerstedt. Närmast på bilden ses Diurgårdens landslagsman Hasse Tilling i samspråk med AIK:s lagledare Jeppe Lindahl. Det var dock inte fråga om någon värvning utan ishockeyvärldsmästaren var i Skellefteå för tjänstens skull. Han arbetar som försäkringsman åt Folksam. Idén med dansbanan som träningsplats tyckte Hasse Tilling var strålande."

Objektnummer: NV 19560907

Littera / subnummer: 01-03

Tillkomstperiod: 1956-09-07

Motivkategori: Verksamhet

Motiv - Land: Sverige

Motiv - Län: Västerbotten

Motiv - Kommun: Skellefteå

Motiv - Ort: Skellefteå

Motiv - Underplats: Skellefteå folkpark

Grupperingar


Källhänvisning

Showing qrtag"Ishockey", Skellefteå Museums digitaliserade objekt och samlingar, hämtad 28 juni 2024
https://samlingar.skellefteamuseum.se/objects/c61-336822/

Kommentarer om “Ishockey

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!