Flagga

Bild som illustrerar objekt c61-28130

Beskrivning: Flagga eller vimpel som är tillverkad av plast och som sitter fäst vid en vit plaststång. Flaggan är svart och har Skellefteå AIK tryckt i gult mitt på, överst står texten Match idag! och längst ner på flaggan är logotypen för Intersport tryckt. Denna typ av flagga hängs ut av företagare och butiksägare de dagar Skellefteå AIK har hemmamatch. Liknande sitter också på vissa lokalbussar på matchdagar.

Under hösten 2005 startade Skellefteå museum en dokumentation med fokus på hockeykulturen kring hockeylaget Skellefteå AIK under arbetsnamnet Världens bästa AIK. Vi frågade personer i supporterklubben North Power, "vanliga hockeyfans" och skelleftebor i allmänhet - vad betyder Skellefteå AIK för er? Vi tog också reda på hur sponsorerna ser på AIK - och vilket mervärde hockeylaget ger till deras produkt? Delar av materialet har ställts samman till en utställning om själva laget men också om vissa enskilda spelare, utställningen döptes till "Visa hjärta". Den stod från början av december 2008 till januari 2009.

Objektnummer: 25751

Samhör med: 25700-25770

Funktion: Vimpel som hängs ut av butiksinnehavare på matchdagar

Förvärvsdatum: 2008

Samtidigt förvärvat: Diverse AIK-föremål SM 25699-SM 25770

Negativnummer: 25751

Klassifikation: Sport och fritid, Utomhusbruk

Antal: 1

Material: Plast

Bredd (mm): 610

Höjd (mm): 390

Teknik: Tryckt

Modell / fabrikat / typ: Vimpel

Personrelation

Grupperingar


Källhänvisning

Showing qrtag"Flagga", Skellefteå Museums digitaliserade objekt och samlingar, hämtad 24 maj 2024
https://samlingar.skellefteamuseum.se/objects/c61-28130/

Kommentarer om “Flagga

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!