Flagga

Bild som illustrerar objekt c61-28200

Beskrivning: Supporterflagga i en rektangulär form och den är sydd av ett gult tyg med en bild av en ishockeyspelare som håller i en vinstpokal. Motivet är tecknat i ett stort format och sedan målat med svart färg. Längs långsidorna finns en sydd kanal på var sida i vilka det finns plaströr som gör det möjligt att hålla upp flaggan eller banderollen. Det ena röret är kortare än det andra (1994 mm respektive 1700 mm) och flaggan bör hållas av två personer. Den har använts av hejaklacken vid ishockeymatcher i Isladan som numera benämns Skellefteå Kraft Arena. Nya banderoller tillverkas kontinuerligt enligt en person i supporterklubben North Power. Flaggan verkar vara flitigt använd och sömmarna har spruckit på flera ställen, längst upp har den fästs med silvertape och det kortare röret verkar ha haft en förlängning.

Under hösten 2005 startade Skellefteå museum en dokumentation med fokus på hockeykulturen kring hockeylaget Skellefteå AIK under arbetsnamnet Världens bästa AIK. Vi frågade personer i supporterklubben North Power, "vanliga hockeyfans" och skelleftebor i allmänhet - vad betyder Skellefteå AIK för er? Vi tog också reda på hur sponsorerna ser på AIK - och vilket mervärde hockeylaget ger till deras produkt? Delar av materialet har ställts samman till en utställning om själva laget men också om vissa enskilda spelare, utställningen döptes till "Visa hjärta". Den stod från början av december 2008 till januari 2009.

Objektnummer: 25721

Tillkomstperiod: Före 2008

Användningsperiod: Cirka 2008

Negativnummer: 25721

Specialbenämning: Banderoll

Klassifikation: Sport och fritid, Föreningsliv

Antal: 1

Material: Bomull, Plast

Bredd (mm): 1160

Höjd (mm): 1500

Teknik: Vävt, Sytt, Målat

Personrelation

Ägare: North Power

Grupperingar


Källhänvisning

Showing qrtag"Flagga", Skellefteå Museums digitaliserade objekt och samlingar, hämtad 21 maj 2024
https://samlingar.skellefteamuseum.se/objects/c61-28200/

Kommentarer om “Flagga

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!